Bike Repair Eindhoven werkt mee aan het ANWB Kinderfietsenplan: elk kind een fiets

 

Bike Repair Eindhoven is samen met de ANWB van mening dat iedereen in Nederland recht heeft op een fiets. De waarheid is echter dat er 61.000 kinderen in Nederland onder de armoedegrens leven en geen fiets kunnen kopen.

In het gesprek met de ANWB is naar voren gekomen dat er kinderen zijn die ongeveer 6 kilometer moeten lopen naar school met een zware boekentas door een gebied wat voor een meisje niet altijd even veilig is. Of dat er een kind niet op de fiets naar school durft omdat de fiets een wrak is, onder de roest zit en enorm kraakt en de medescholieren hem/haar ermee pesten waardoor hij/zij zich schaamt. Dit kan anno 2018 niet meer waar zijn, daarom heb ik besloten dat Bike Repair Eindhoven zich samen met de ANWB zich willen sterk maken voor gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen, en geen fiets kunnen aanschaffen. Wij willen deze kinderen aan een fiets helpen. Het ANWB Kinderfietsenplan doneert een veilige fiets aan kinderen van 10 - 18 jaar.

Recht op een fiets

ANWB vindt dat elk kind recht heeft op een fiets. Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is juist in deze leeftijdsgroep een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Onafhankelijk van de loopafstand van huis kan het kind keuzes maken die passen bij zijn talent of interesse. Dankzij een fiets kan het mogelijk naar de juiste school, kan het in vrijheid met anderen naar een speelpleintje en naar vriendjes gaan uit een andere buurt. Een verrijking dus.

Maatschappelijk betrokken

Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en vanuit ons grote netwerk van 4 miljoen ANWB-leden, kan ANWB een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van deze kwetsbare groep. Daarbij werken we nauw samen met vrijwilligers, scholen en tal van partners. Een van hen is Nationaal Fonds Kinderhulp. Zij weten welke kinderen een fiets nodig hebben en wij zorgen voor een veilige fiets op maat.

Fietsland

Nederland is een fietsland. Voor kleine afstanden, onder 10 kilometer, doen we bijna alles op de fiets. 13,5 miljoen inwoners van 4 jaar en ouder (84% van de bevolking) bezitten één of meer fietsen. Daar zitten ook veel ongebruikte fietsen tussen.

Voor het ANWB Kinderfietsenplan zamelen we gebruikte kinderfietsen in, knappen ze op en verspreiden ze via onze partners naar kinderen die onder de armoedegrens leven. Ook zij krijgen zo de kans de wereld te ontdekken.

Heeft U een fiets over die in de schuur staat en waar U niets meer mee doet, lever deze in bij Bike Repair Eindhoven en donneer het aan het ANWB kinderfietsenplan. U maakt er in ieder geval weer iemand enorm blij mee.

Voor meer informatie klikt u op onderstaande logo.

 

Stichting Leergeld Eindhoven en Ervaring die Staat

 

Klik op bovenstaande logo om doorgelinkt te worden naar de website van stichting leergeld Eindhoven voor meer informatie.

 

Stichting Leergeld Eindhoven en Ervaring die Staat hebben zich inmiddels ook aangesloten bij het ANWB kinderfietsenplan en zijn gaan samenwerken met Bike Repair Eindhoven, hierdoor zijn wij door onze krachten samen te gaan bundelen nog beter in staat te monitoren waar er vraag is naar fietsen. Op deze wijze hopen wij nog beter in beeld te kunnen krijgen wie er daadwerkelijk een fiets nodig hebben.

De fietsen worden aangeleverd via het ANWB kinderfietsenplan en door gedoneerde fietsen die U kunt afgeven bij Bike Repair Eindhoven, deze worden vervolgens gerepareerd door Ervaring die Staat en door Bike Repair Eindhoven. Wanneer men zelf geen fiets kan veroorloven kan via Stichting Leergeld een fiets worden aangevraagd, zodra dit is goedgekeurd kan men dan een fiets uitzoeken bij Ervaring die staat en Bike Repair Eindhoven.

 

 

Openingstijden
Maandag13:00 - 18:00
Dinsdag09:00 - 18:00
Woensdag09:00 - 18:00
Donderdag09:00 - 18:00
Vrijdag09:00 - 18:00
Zaterdag09:00 - 17:00
ZondagGesloten - Gesloten

Wij zijn hemelvaartsdag en met pinksteren gesloten.

Contactgegevens
Ronald Kuik
Tarwelaan 64
5632KG Eindhoven
bikerepaireindhoven@gmail.com
Mob.tel: 06-42336536
KvK nr: 68429274